Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Τάδε Εφη Ερντογάν


  1. Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος». «Δεν αναγνωρίζουμε την Κυπριακή Δημοκρατία» (Κι’ άς είναι υποτίθεται εγγυήτρια της εδαφικής της ακεραιότητας και των ανθρωπίνων της δικαιωμάτων).
  2. Υπάρχει μόνο ΤΔΒΚ και ΕΚ Διοίκηση». (Διαγράφει τον ΟΗΕ και την ΕΕ, στα οποία είναι μέλος). 
  3. Δεν θ’ αποσύρω ούτε ένα στρατιώτη ούτε ένα έποικο» (Εχει κυριολεκτικά πνίξει τα κατεχόμενα και τους ΤΚ, με πάνω από ένα εκατομμύριο εποίκους (κατά δηλώσεις ΤΚ ηγετών) και ζητούν τώρα να εποικίσουν και το Βαρώσι).
  4. Να ξεχάσετε την Κερύνεια, την Καρπασία, τη Μόρφου και την Αμμόχωστο». (Άλλα λέγει στις συνομιλίες για να παραπλανήσει).
  5. Η Τουρκία δεν θα κάνει καμιά παραχώρηση» (Παρά τις μύριες δικές μας υπεργενναιόδωρες παραχωρήσεις που φθάνουν μέχρι σημείου αυτοκτονίας, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα από τη Τουρκία). 
  6. Θέλουμε λύση με δύο ανεξάρτητα, ισότιμα, κυρίαρχα, συνιστόντα κράτη». (Ως σκαλοπάτι για την κατάληψη ολόκληρης της Νήσου). 
Τις προάλλες, ο ίδιος είπε στη Merge l: «Δεν θα σας επιστρέψουμε ούτε γραμμάριο από τα κατεχόμενα στην Κύπρο».

Παραδέχθηκε ότι είναι η Τουρκία που παρακάθηται στις συνομιλίες λέγοντας: «στο τραπέζι των συνομιλιών παρουσιάζονται οι θέσεις μας». (Και είναι αυτές οι συνομιλίες που εμείς αφελώς εξακολουθούμε να τις ονομάζουμε «Κυπριακής ιδιοκτησίας. Από Κύπριο σε Κύπριο»).

Ζήτησε από τους ΤΚ να κάνουν περισσότερα παιδιά, πέραν των 4 κάθε οικογένεια, «γιατί χρειαζόμεθα κόσμο εδώ». (Δηλ. για να αλλοιώσουμε το δημογραφικό status, οδεύοντες προς Αλεξανδρεττοποίηση).

Οι ξεκάθαρες εμπρηστικές νεοσουλτανικές δηλώσεις και τα σαφέστατα μηνύματα που με κεμαλική θρασύτητα ο Ερντογάν εξέπεμψε με όλη την επισημότητα δεν αποτελούν παρά τελεσίγραφο παράδοσης άνευ όρων. Επιδιώκει συμφωνία με τους απαράδεκτους δικούς του όρους ή θα οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Φοβεροί οι κίνδυνοι αν ο Πρόεδρος μας συμμετάσχει στη νέα Τριμερή Διάσκεψη/παγίδα στη Γενεύη τον Οκτώβρη.

Αν ο Πρόεδρος μας καταλήξει σε συμφωνία με την αποδοχή των όρων της Τουρκίας, την οποίαν ασφαλώς ο λαός δικαιολογημένα θ’ απορρίψει με το δημοψήφισμα, η Τουρκία, με την υποστήριξη των γνωστών συνεργατών της θα βρει δικαιολογία και με τη κάλυψη των άσπονδων φίλων μας για κατάληψη και της ελεύθερης Κύπρου.

Αν οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε αδιέξοδο και πάλιν η Τουρκία και οι φίλοι της θα φορτώσουν σε μας αδιαλλαξίαν και πάλιν η Τουρκία θα εφαρμόσει τα καταχθόνια σχέδια της.

Πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος μας πρέπει με κάθε τρόπο ν’ αποφύγει την Τριμερή προλαμβάνοντας την με την καταγγελία της Τουρκίας και τη διακοπή των συνομιλιών με τη χρυσή ευκαιρία που μας έχει δώσει ο Ερντογάν. 

Παράκληση: 
Oσοι έχετε υπ’ όψη σας άλλες παρόμοιες δηλώσεις Ερντογάν, παρούσες, που έχουμε παραλείψει, και προηγούμενες καθώς και των άλλων Τούρκων Ηγετών, του Προέδρου, του Υπουργού εξωτερικών, του Μπαγίς και άλλων, θα υποχρεωθούμε αν μας τις καταγράψετε.

Ευχαριστούμε.



Φώτος Ια. Φωτιάδης, Ph.D.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου